Respect en bewondering voor mens en natuur. Vanzelfsprekend toch?!

Hé wat tof dat je op deze pagina bent uitgekomen!

Gelukkig komen steeds meer mensen erachter dat veel (fast) fashion op een onverantwoorde manier wordt gemaakt. Slecht voor het milieu en voor de mensen die in deze industrie werken.

De cijfers die modejournalist Dana Thomas noemt in haar boek Fashionopolis - The Price of Fast Fashion and the Future of Clothes liegen er niet om. Dana schrijft dat de (fast) fashion industrie een van de grootste vervuilers van de planeet en verre van goed voor de mensen die erin werken is. De mode-industrie gebruikt een kwart van alle chemicaliën die worden geproduceerd.

"Er is tot 2.700 liter water nodig om het katoen te kweken dat nodig is voor een enkel T-shirt."

De meeste kleding die wordt gemaakt, is van of bevat synthetische materialen, die bij het wassen micro-plastics loslaten. Van de meer dan 100 miljard kledingstukken die jaarlijks worden geproduceerd, wordt een vijfde niet verkocht. 

"Een op de zes mensen op aarde werkt in de mode-industrie, nog geen 2 procent van hen verdient een leefbaar loon."


Wat betekent dat, EarthPositive?

100% biologisch

Onze kleding wordt geproduceerd van 100% biologisch katoen. Het hele productieproces is gecertificeerd volgens GOTS (global organic textile standard). De regio waar de kleding wordt gemaakt gebruikt 95% van het water wat nodig is voor het proces van monsoon regenval. Dit vermindert de behoefte aan grootschalige irrigatie wat normaal gesproken gebeurd bij een katoen farm.

Ethisch verantwoord

Het gehele productieproces van EarthPositive ondergaat jaarlijkse inspecties zodat er wordt voldaan aan de standaarden van de FWF (Fair Wear Organisation is een onafhankelijke non-profit organisatie die als missie heeft het verbeteren van omstandigheden voor werknemers in kledingfabrieken.)

90% reductie in carbon footprint

EarthPositive wordt gemaakt in fabrieken die draaien op groene energie (wind & zon). De footprint van EarthPositive producten zijn gereduceerd met 90% volgens calculatie en onder certificaat van de PAS2050 standaard.  
We streven er naar onze footprint zo laag mogelijk te houden. Zo zijn onze verpakking van 100% biologisch afbreekbaar & recyclebaar materiaal & betalen wij om ervoor te zorgen dat de uitstoot van het versturen van jouw items wordt gecompenseerd.

Al onze kleding is van het label EarthPositive en het grootste deel van de winst wordt besteed aan initiatieven voor de planeet en haar inwoners. Zo zie jij er tof uit én draag je bij aan een betere wereld. win win.

check de collecties

 

NAAR BOVEN