Help insecten de winter door: insectenhotels bouwen!

Het wordt kouder en insecten zoeken een plekje om straks te overwinteren. Omdat deze beestjes erg belangrijk zijn voor onze natuur, helpen wij hen graag een handje. Op zondag 27 september hebben we de eerste workshop insectenhotels bouwen georganiseerd.

Deze dag is al geweest, maar gaan we nog vaker doen! Bekijk onze nieuwste data op onze instagram pagina.

Het nut van een insectenhotel

Door de constante toename van aantal gebouwen en wegen wordt Nederland steeds dichter bevolkt. Onze insectenvriendjes vinden het, met name in gebouwde gebieden, maar moeilijk om een lekker plekje te vinden waar zij kunnen overwinteren.

Insecten zijn niet altijd geliefd. Ze zoemen, irriteren je soms en je kunt er door geprikt worden. Dus nu denk je misschien “ik houd helemaal niet van insecten, dus waarom zou ik ze gaan helpen?”.

Deze kleine vriendjes zijn echt onmisbaar in de natuur. Insecten maken een belangrijk onderdeel uit van de ecologische kringloop. Ze zorgen voor een biologisch evenwicht en zorgen voor bestuiving van diverse planten.

 

Praktische informatie

De handjes uit de mouwen en aan de slag! Het gevoel hebben dat je echt iets aan het doen of maken bent is heerlijk. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als het dan ook nog eens goed is voor mens en natuur zien wij dat als win-win.

Met een paar stukken hout, een boormachine, wat spijkers & een hamer zetten we zo een 4 sterrenhotel voor ze in elkaar. 

We nodigen je graag uit om samen een insectenhotel in elkaar te knutselen. Wij zorgen voor het gereedschap en de materialen om dit te doen. Vervolgens kan je jouw hotel meenemen naar huis of ergens in jouw omgeving plaatsen. 

Datum & tijd
Zondag 27 september tussen 15:00 - 17:00. Je kunt vrij inlopen tussen deze tijden. Het bouwen zal ongeveer 15-60 minuten duren afhankelijk van hoe luxe jij jouw hotel maakt ;)

Locatie
Roer Amersfoort

Corona info
We organiseren deze activiteit op een buitenlocatie dus er is voldoende ruimte en het zal makkelijk zijn om afstand te houden.

NAAR BOVEN