Mahalo betekent dankbaarheid, bewondering, lof, waardering en respect in het Hawaiiaans. Een woord dat omschrijft hoe we met andere mensen en de planeet moeten omgaan.

 

Het logo illustreert de planeet en haar inwoners. Iedereen is uniek, maar ook verbonden. Wij geloven dat we deze verbondenheid moeten versterken en we met zijn allen de planeet en haar inwoners met mahalo moeten behandelen. Dit zien wij als de sleutel tot het welzijn van mens en planeet.

mahalo logo bewerken

Onze kleding wordt geproduceerd van 100% biologisch katoen. Het hele productieproces is gecertificeerd volgens GOTS (global organic textile standard). De regio waar de kleding wordt gemaakt gebruikt 95% van het water wat nodig is voor het proces van monsoon regenval. Dit vermindert de behoefte aan grootschalige irrigatie wat normaal gesproken gebeurt bij een katoen farm.

Hoe doen we dit?

We geloven in het creëren van mogelijkheden om bij te dragen aan een betere wereld voor de planeet en haar inwoners. Om mahalo uit te kunnen voeren. Onze kernwaarden komen voort uit de betekenis van mahalo en omschrijven hoe wij denken dat we met mensen en planeet moeten omgaan.

dankbaarheid, respect, waardering, bewustwording, duurzaamheid

 

Wat doen we dan precies?

We verspreiden dankbaarheid, verkopen shirts & stoppen een groot deel van ons geld in projecten zodat we samen bijdragen aan kwesties die ertoe doen.

 

Onze kleding

Al onze producten zijn van het label EarthPositive en het grootste deel van de winst wordt besteed aan initiatieven voor de planeet en haar inwoners. Zo zie jij er tof uit én draag je bij aan een betere wereld. win win.

De cijfers die modejournalist Dana Thomas noemt in haar boek Fashionopolis - The Price of Fast Fashion and the Future of Clothes liegen er niet om. Dana schrijft dat de (fast) fashion industrie een van de grootste vervuilers van de planeet en verre van goed voor de mensen die erin werken is.

De mode-industrie gebruikt een kwart van alle chemicaliën die worden geproduceerd. Er is tot 2.700 liter water nodig om het katoen te kweken dat nodig is voor een enkel T-shirt. Een op de zes mensen op aarde werkt in de mode-industrie, nog geen 2 procent van hen verdient een leefbaar loon. De meeste kleding die wordt gemaakt, is van of bevat synthetische materialen, die bij het wassen micro-plastics loslaten. Van de meer dan 100 miljard kledingstukken die jaarlijks worden geproduceerd, wordt een vijfde niet verkocht.

 

Wat betekent dat, EarthPositive?

100% biologisch

Onze kleding wordt geproduceerd van 100% biologisch katoen. Het hele productieproces is gecertificeerd volgens GOTS (global organic textile standard). De regio waar de kleding wordt gemaakt gebruikt 95% van het water wat nodig is voor het proces van monsoon regenval. Dit vermindert de behoefte aan grootschalige irrigatie wat normaal gesproken gebeurd bij een katoen farm.

Ethisch verantwoord

Het gehele productieproces van EarthPositive ondergaat jaarlijkse inspecties zodat er wordt voldaan aan de standaarden van de FWF (Fair Wear Organisation is een onafhankelijke non-profit organisatie die als missie heeft het verbeteren van omstandigheden voor werknemers in kledingfabrieken.)

90% reductie in carbon footprint

EarthPositive wordt gemaakt in fabrieken die draaien op groene energie (wind & zon). De footprint van EarthPositive producten zijn gereduceerd met 90% volgens calculatie en onder certificaat van de PAS2050 standaard. 
We streven er naar onze footprint zo laag mogelijk te houden. Zo zijn onze verpakking van 100% biologisch afbreekbaar & recyclebaar materiaal & betalen wij om ervoor te zorgen dat de uitstoot van het versturen van jouw items wordt gecompenseerd.

check de collecties

NAAR BOVEN